Készülnek az SBB EC250-es motorvonatai

iho/vasút   ·   2016.07.15. 08:45
400px_sbb_stadler_ec250

Az SBB még 2014-ben rendelt huszonkilenc nagysebességű, nemzetközi forgalomra tervezett motorvonatot a hazai gyártótól. A megállapodás lehetővé teszi igény szerint akár további kilencvenkét vonat vásárlását is. A tizenegy részes villamos szerelvényeket a Németország–Svájc–Olaszország-tengelyen veti majd be a svájci nemzeti vasút, a nemrég megnyílt Gotthárd-bázisalagutat használva.

A Stadler bussnangi gyára hamarosan elkészül az első EC250-es Giruno-motorvonat első néhány kocsijával. A fél szerelvényt ősszel az InnoTranson mutatja be majd hivatalosan a Stadler (forrás: Railway Gazette)

A Stadler az első EC250-es öt kocsirészét az idén szeptemberben Berlinben megrendezendő InnoTrans 2016 nemzetközi vasúti szakvásáron. Az első kész szerelvény várhatóan 2017 januárjában mutatkozhat be, a futópróbák a gyártó reményei szerint márciusban meg is kezdődhetnek.

A motorvonatokat a német–svájci–olasz-tengelyen, nemzetközi eurocitykként fogja használni 2019 végétől az SBB (látványterv: Stadler)

Az alacsonypadlós Girunók üzemi sebessége eléri a kétszázötven kilométer per órát (hivatalosan „csak” 249). Az SBB új üdvöskéi a tervek szerint a 2019 decemberi menetrendváltással állhatnak forgalomba – adja hírül a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek