Kisiklott egy tehervonat Vágtornócon

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.09. 10:35
Trnovec_01

Vágtornócon (Trnovec nad Váhom), a forgalmas Pozsony–Párkány vasútvonalon kisiklott egy tehervonat reggel 6 óra után. A vonatközlekedés teljesen összeomlott, több személy- és sebesvonat nem közlekedik Pozsony felé - írja az Új Szó.

Vágsellyén csaknem egy órán keresztül vártakoztak az utasok, akik a pénztárostól értesültek a balesetről, illetve az interneten tájékozódtak arról, hogyan érjék el úticéljukat. A hangosbemondóban semmiféle tájékoztatást nem közölt a vasúttársaság. Voltak, akik busszal utaztak tovább. 7 óra 50 perckor indult el egy szerelvény Pozsony felé, amely eredetileg az ellenkező irányba tartott.

fotó: railtrains.sk

Értesüléseink szerint az IDS Cargo tehervonata siklott ki, amelyet egy 365-ös sorozatú mozdony vontatott. A mozdony a pályán maradt, a szerelvény több kocsija azonban kisiklott. A forgalom 6 óra 30 perc óta áll Vágsellye és Tardoskedd között. A Budapest és Prága között közlekedő 280-as EC vonat kerülő útirányon át, Érsekújvár–Nyitra–Újvároska–Pozsony érintésével közlekedett, a többi Metropolitan visszavonásig Rajkán át kőzlekedik Pozsonyig.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek