Kollektív szerződésre vár a sztrájkbizottság

iho/vasút   ·   2012.10.30. 08:58

Gelencsér László, a BKK-nál alakult sztrájkbizottság elnöke portálunk kérdésére elmondta, hogy a november 1-jei határidő ellenére végleges tervezet még nem született a kollektív szerződésre a BKK-nál. Az augusztus elején a vezetőségnek benyújtott tervezetről kisebb egyeztetések, tárgyalások voltak október 15-ig. Gelencsér szerint a BKK a szakszervezetekkel hivatalosan nem, csak belső kommunikáció útján közölte, hogy az átmeneti megállapodásban szereplő juttatásokat a határidő (november 1.) lejárta után is megkapják a dolgozók. Ellenben a hírek arról is szólnak, hogy ez esetben a bérpótlékok, juttatások, munkaidőkeret részleteit munkáltatói szabályzatban rögzítené a BKK.

A szakszervezetek mindenképp szeretnének nyomást gyakorolni a BKK vezetőségére a sztrájkbizottság felállításával, annak érdekében, hogy a végleges kollektív szerződés mihamarabb, tárgyalásos úton megszülethessen. A BKK-t (mivel nem szolgáltató, hanem megrendelő cég) a személyszállítási törvényben elfogadott elégséges szolgáltatási előírások nem kötelezik, a forgalom menetére egy esetleges munkabeszüntetés esetén a menetirányítók sztrájkja lehet hatással.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.