Körforgalom épül a Köztemetőnél

Istvánfi Péter   ·   2012.08.09. 11:30
00

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a közúti forgalom egyszerűsítése és ésszerűsítése céljából július 19-től megkezdődött a Kozma utca–Sírkert út–Újhegyi út csomópontban a körforgalom építése. A csomópontból már korábban eltűntek a különféle árusok bódéi, valamint kivágták a temető bejárata előtti fasort is, hogy helyet csináljanak a körforgalomnak.

Az építkezés jelenlegi fázisában a Sírkert út és a Kozma utca torkolatát lezárták, a forgalom kizárólag az Újhegyi út–Kozma utca útvonalon zajlik. A temetőt autóval a főbejáraton keresztül lehet megközelíteni, kihajtani pedig a Korányi Frigyes utcai kapun lehetséges.

Épül a körforgalom a temető főbejáratánál<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(a külön nem jelölt képeket Kemsei Zoltán készítette)

A munkálatok leginkább a 95-ös buszt érintik, a járat jelenleg végig a Maglódi úton közlekedik, így a temetőt nem érinti közvetlenül. A busz kieső megállóit (Sírkert út, Új köztemető és Álmos utca) ideiglenesen áthelyezték a Maglódi útra. A többi járat változatlan útvonalon közlekedik, mindössze főbejárat előtti Kőbánya-Kispest irányú buszmegálló került néhány méterrel előrébb, a kereszteződés utánra.

Forgalmi változások a csomópont átépítése alatt<br/>(forrás: BKK)

A közúti közlekedés tehát könnyebb lesz a temető környékén, villamosmegálló azonban maradt az eddigi kényelmetlen és balesetveszélyes helyén. Az utasok többsége ugyanis nem használja az aluljárót, hanem a villamos nehezen belátható kanyarjában a sínek között botorkálva közelíti meg a megállót.

Kapcsolódó hírek