Közvetlen járatok indulnak Hollandia és London között

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.02.06. 09:00
400px_eurostar_e320

Az Eurostar vasúttársaság április 30-ától indít közvetlen járatokat a holland főváros, Amszterdam és London között, május 18-ától pedig Rotterdam és London között is elindulnak a nagysebességű vonatok. Amszterdam és London között már 2018 óta létezik a kapcsolat Eurostarral, de eddig csak a Londonból Hollandiába tartó vonatok közlekedtek úgy, hogy Brüsszelben nem kellett átszállni. A brüsszeli átszállás a biztonsági és útlevél-ellenőrzés miatt szükséges, de már csak tavaszig. Az útlevél-ellenőrzést és a biztonsági kontrollt április 30-ától Amszterdamba helyezik át. A május 18-án induló rotterdami járatok esetében is a hollandiai végállomáson végzik a szükséges ellenőrzéseket.

(fotó: Railway Gazette)

Az Eurostar reményei szerint ezzel a lépéssel további utasokat halásznak majd el a légitársaságoktól. A menetjegyeket február 11-én kezdik el értékesíteni, a hírek szerint egy útra 40 eurónál kezdődik majd egy vonatjegy. A vonat London központjából a holland célállomások központjába körülbelül négy óra alatt ér el. Az Eurostar járatok Amszterdamból 7:48-kor és 18:48-kor indulnak. A tervek szerint jövőre további járatbővítésre lehet számítani, napi öt vonatpárt szeretnének bevezetni.

Az Amszterdam–London légi összeköttetés az egyik leginkább leterhelt összeköttetések közé tartozik, évente repülővel körülbelül 4 millió 300 ezer utas teszi meg ezt a távot. Az Eurostar-vonatok 2018. áprilisi indulása óta 530 ezer utast szolgáltak ki Amszterdam és London között.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek