Lázár János megígérte: augusztusban fizetéskiegészítés lesz a MÁV-nál

MTI/iho   ·   2024.07.30. 08:25
lazar_mav

Az építési és közlekedési miniszter szerint nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban a hónap során.

Lázár János Facebook-posztjában arról írt: „Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amelyet nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amelyet a MÁV-os kollégák ne bírnának ki.”

A tárcavezető azt szeretné, „ha tudnák, hogy a teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítása mellett – amelyet egy 10 éves fejlesztési program keretében megkezdtünk – most is hálásak” a kitartásukért. A tárca a mozdony- és buszvezetőknek, jegyvizsgálóknak, pályamunkásoknak, forgalmistáknak, karbantartóknak és szerelőknek – a MÁV-csoport fizikai munkát végző munkatársainak, vagyis több mint 33 ezer kollégának –, akik a forróság és a lepusztult géppark ellenére mozgásban tartják az országot, a kiváló munkájukért járó fizetést kiegészítve, augusztus 15-éig nettó 200 ezer forint egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretne köszönetet mondani.

Hozzátette: ez egy rendkívüli intézkedés, ami nem a megoldás. „A valódi és tartós megoldás a tízéves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak.” Úgy véli azonban, ezt a munkát is elvégzik, de előtte augusztusban fizetéskiegészítés a MÁV-nál és nagy bejelentések a minisztériumban. „Sínre tesszük a dolgokat!” – fogalmazott Lázár János.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek