Leállt az abonyi biztber

iho/vasút   ·   2017.08.03. 15:32

Délután fél ötre megjavították az abonyi állomáson meghibásodott biztosítóberendezést, így újraindulhatott a vonatközlekedés. A menetrendszerű közlekedés folyamatosan áll helyre. Az utasok minél előbbi elszállítása érdekében több vonat is megáll ezen a szakaszon. A feláras vonatok a jelentős késések miatt felármentesen igénybe vehetők a Cegléd–Abony–Szolnok viszonylaton.

Korábban írtuk:

Műszaki hiba miatt nem járnak a vonatok Cegléd és Szolnok között - közölte a Mávinform csütörtök délután. A tájékoztatás szerint az abonyi állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják a Cegléd–Abony–Szolnok szakaszon. A Záhony-Nyíregyháza-Debrecen felől Budapestre tartó intercity-vonatok Újszász felé kerülnek. A Szolnok–Cegléd–Budapest viszonylatban vonatelmaradásokkal is számolni kell. A kialakult helyzet miatt a MÁV-Start a ceglédi, az abonyi és a szolnoki állomáson fokozott figyelmet fordít az utasok és a vonatpótló buszokra várakozók ivóvízzel történő ellátására.

A Ceglédről Záhonyba tartó 6244-es személy egy állomásnyira jutott, szemből a Nyugatiba tartó Dália IC is már több mint háromórás késésnél tart. A záhonyi személy- és sebesvonatokat buszok pótolják Cegléd és Szolnok között

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek