Leér a CAF-ok alja

iho   ·   2015.06.04. 13:45
00kicsi

Az RTL Klub híradója tudta meg: a 2014-ben elkészült villamospálya a magas építésű hannoveri kocsiknak megfelel, az újonnan érkezett és épp próbafutásaikat végző alacsonypadlós CAF-ok alja azonban leér. Az új villamosok homokzsákokkal terhelve – az utasok adta súlyt szimulálva – futják, azaz csak futnák próbaköreiket a 2014-ben 11,5 milliárd forintért felújított vonalon. Néhány útátjáróban azonban – Nagy Lajos király útja–Egressy út és a Határ út–Nagykőrösi út kereszteződése –, ahol az aszfalt magasabban van a sínkoronánál, leér az aljuk. Ilyen gond Budapest első alacsonypadlós villamosával, a Siemens Combinóval nem fordult elő.

A 3-as villamos a Mexikó úttól a Határ útig jár az útátjáró építése és a kisebb vágányrekonstrukciók alatt<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A Határ út–Nagykőrösi út kereszteződésében jelenleg is folyik a munka, az új útátjáró átadása június 7-ére várható. Kicserélik továbbá a deltának a 3-as villamos által leginkább igénybe vett ágát, a Határ útról az Epreserdő utca felé tartó vágányokat. Ezt a vágányzárat a Határ út, Jókai Mór utca, Török Flóris utca vágányfelújításával együtt rendelték el, a Nagy Lajos király útja a következő lépés lehet.

3-as érkezik a Határ útról

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek