Lezárták a cseh–szlovák határt

MTI   ·   2013.02.14. 10:55
Csütörtökön délelőtt lezárták a Magyarországra tartó kamionok előtt a cseh–szlovák határátkelőt a Brünn–Pozsony autópályán (D2). A cseh közúti igazgatóság (RSD) közlése szerint az intézkedés visszavonása a magyarországi hóhelyzet alakulásának függvénye. Az intézkedés a 3,5 tonnánál nehezebb kamionokat érinti, a könnyebb teherkocsik és a személyautók átléphetik a határt. A határátkelő előtt a cseh közszolgálati televízió jelentése szerint már mintegy négy kilométer hosszan vesztegelnek a kamionok.

A cseh hatóságok közölték: az intézkedésre azért volt szükség, mert Magyarországon az intenzív havazás következtében ismét súlyos közlekedési gondok keletkeztek, Szlovákiában pedig már megtelt az autópálya melletti összes parkolóhely.

A héten ez már a harmadik határátlépési stop a Magyarországra tartó kamionoknak. Először kedden, majd szerda éjjel volt zárva az autópályán a cseh–szlovák határ. Csütörtökön reggel hatkor ugyan újra megnyitották a Magyarországra tartó kamionok előtt az utat, de kilenckor már megint lezárták.

A pozsonyi rádió jelentése szerint a szlovákiai parkolók az érintett útvonalakon mind megteltek, mivel a kamionok Rajkánál nem tudnak belépni Magyarországra. Csehországban, ahol kedden és szerdán országszerte szintén sok hó hullott, csütörtökön reggel már nyugodt volt a helyzet. Az utak ugyan sok helyen latyakosak, síkosak, csúszósak, de súlyosabb közlekedési problémákról, fennakadásokról egyetlen régióból sem érkezett jelentés.

Kapcsolódó hírek