Linkeskedő Linkek helyett jól bevált LINT-ek

iho   ·   2015.06.19. 13:45
400px_coradia_lintek

A Netinera Deutschland-leány Regentalbahn/Länderbahn a tizenkét Coradia LINT 41 dízel ikermotorkocsit Oberpfalzbahn elnevezéssel fogja közlekedtetni a Bajorország szövetségi tartományt és Csehország nyugati határvidékét összekötő, Regensburg–Marktredwitz–Cheb vonalon. Az új járművek forgalomba állásáig a vasúttársaság Siemens Desiro és Stadler RegioShuttle dízelmotorvonatokat használ az Oberpfalzbahnon – írja az International Railway Journal.

A vasúttársaság a szolgáltatáshoz szükséges tucatnyi dízel szerelvény beszerzéséről eredetileg a Pesával egyezett meg még 2011 decemberében. A lengyel gyártó első németországi kontraktusa azonban kudarcba fúlt: a megállapodás szerint a Pesának 2014 júniusa és decembere között kellett volna szállítani a tizenkét kétrészes Link motorvonatot, amelyek azonban nem feleltek meg a súlyhatárra vonatkozó előírásnak, így bukták a típusengedélyt is. A járművek közül négy azóta a lengyelországi Koleje Wielkopolskie regionális vasútnál állt forgalomba.

A Netinera-leány Regentalbahn a 2011 végén a lengyel Pesától rendelt tizenkét Link-motorvonat helyett a társaság által jelenleg is tucatszám használt, a felvételen is látható LINT-et szerez be az Alstomtól az Oberpfalzbahnra<br>(fotó: Railway Gazette)

A cserével a Netinerának semmilyen felesleges kockázatot nem kellett felvállalnia, mivel jelenleg is hatvanhárom LINT-szerelvényt használ, amelyeket még a 2012-es InnoTrans vasúti vásáron rendelt meg. A kétrészes motorvonatokra kétszázhatvan utas fér fel, közülük százhuszonöten foglalhatnak helyet. A légkondicionált, utastájékoztató-rendszerrel és biztonsági kamerarendszerrel felszerelt járművek legnagyobb üzemi sebessége száznegyven kilométer per óra.

Az Alstomnak az első új LINT-szerelvényt 2016 márciusában, az utolsót pedig júniusban kell leszállítania – adja hírül a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek