Magyarországra jön az IMS

iho   ·   2015.06.18. 13:45
400px_ims

Az IMS-nek a június a keleti nyitás hónapja: június elsején a görögországi Szindosszal bővült intermodális hálózatuk, huszonkilencedikével pedig újabb két helyre, Sopronba és a magyar fővárosba is szállítanak a Bécs délkeleti részén, a freudenaui városrészben található logisztikai terminálból, amely a vállalat nemzetközi tehervonati központjaként fog szolgálni – adja hírül a Logistik Express.

A hetente hat alkalommal közlekedő tehervonatok összesen 550 TEU kapacitást biztosítanak, ezzel az IMS költséghatékonyan használhatja ki a bécsi, a soproni és a Budapesten található BILK összekapcsolásában rejlő potenciált. Mario Gruber, az IMS stratégiai vezetője elmondta, a bécsi terminál központi elosztója a cég nemzetközi szerelvényeinek, ezáltal Magyarország bekapcsolódik a teljes IMS-hálózatba. Ez lehetővé teszi nemcsak az északi és a nyugati, hanem a déli kikötőkből érkező szállítmányok Magyarországra továbbítását.

Június elsejétől a görögországi Szindoszba, huszonkilencedikétől pedig Sopronba és a BILK-be is járnak az IMS konténervonatai<br>(fotó: IMS Cargo)

Ausztria és Németország számos jelentős szárazföldi terminálja, többek között Enns, Duisburg és Herne is elérhető az IMS hálózatán keresztül. Az új szindoszi terminállal egyszerre bővíti szolgáltatási területét Kelet- és Dél-Európa felé is a teljeskörű szolgáltatást nyújtó konténerszállító.

Az 1993-ban magántőkéből alapított IMS Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Portugáliában, és most már Görögországon és Magyarországon is használ intermodális terminálokat, globális partnerei segítségével pedig a kombinált fuvarozáshoz kapcsolódó összes létező szolgáltatást képes biztosítani. 2014-ben az IMS száz alkalmazottja körülbelül 216 ezer TEU szállítmányt kezelt, negyvennyolc millió euró forgalmat generálva.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek