Május elseje után is járnak a BKV-buszok Solymárra

Andrassew Dávid Igor   ·   2012.03.28. 10:58

Az elmúlt hónapok vitái után a múlt héten Budakeszi önkormányzata megállapodott a Budapesti Közlekedési Központtal a 22-es buszcsalád jövőbeni működtetéséről. A megállapodás értelmében a 22-es, a 222-es és a 922-es buszok közlekedése 2012. május 1. után is biztosított. A járat finanszírozásához Budakeszi anyagilag hozzájárul.

Szerda délelőtt Solymár delegációja is tárgyalóasztalhoz ült a fővárosiakkal Szente Kálmán polgármester vezetésével.

A tárgyalás után a település első embere az ihónak beszámolt arról, hogy ez még csak az első forduló volt, a jövő héten véglegesítik a megállapodást. Ami biztos: május elseje után is járnak majd buszok a Pest megyei településre.

Solymár kész anyagilag is részt vállalni a 64-es és 164-es buszok üzemeltetésében. Cserébe a járatsűrűségben és -hosszabbításban szeretnének fejlesztéseket. Ezen felül szeretnék megvizsgálni egy éjszakai járat bevezethetőségének lehetőségét is.

A nagyközség vezetője arról is beszámolt, hogy szóba került a járatok átvétele is. Erre akkor kerülhet sor, ha a BKK kiadja üzemeltetésre ezeket. Ha kiírnak egy tendert ezzel kapcsolatban, vagy a Solymári Településüzemeltetési Kft., vagy a nemzetközi buszközlekedésben jártas helyi vállalkozók elindulnának a közbeszerzési eljáráson. Mivel azonban ennek jelentős átfutási ideje van, Solymár most biztosan aláírja a háromoldalú közszolgáltatási szerződést a BKK-val, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal.

A 64-es busz a solymári végállomáson<br />(fotó: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek