Majdnem hoppon maradtak a tehervonatok

Vörös Attila   ·   2023.09.12. 12:00
13560_T20V1397_220808

Az első éjszakán nem sikerült időben befejezni a vágányzárat a 140-es vonalon, órákkal kisebb ablak jutott a Kiskunfélegyházán várakozó röszkei vonatoknak.

Reagált a vasúttársaság a cikkünkre. Tájékoztatásuk szerint valóban volt csúszás, és összesen három tehervonatot érintett a probléma. Ezek később rendben leközlekedtek.

Korábban írtuk:

Ahogy hétfőn beszámoltunk róla, a tehervonatok közlekedése nem lehetetlenült el teljesen a szegedi vonalon a most indult és november közepéig tartó komplex karbantartási munkálatok okozta vágányzárak miatt. Az eredetileg Kelebián határt átlépő tehervonatok tavaly augusztus óta Röszkén át közlekedhetnek Szeged irányából – ezek az érintett szerelvények most, plusz az a több-kevesebb kocsi, ami a szegedi és az algyői helyi teherforgalomban részt vesz.

Elvileg az éjszakai órákban, este 10 óra után lehet közlekedni, de csak dízelmozdonyokkal. Mindjárt az első este azonban a vállalkozó nem tudta befejezni az ütemezett munkákat, ezért a MÁV az alábbi tájékoztatást volt kénytelen kiküldeni a vasútvállalatoknak:

„Tájékoztatom, hogy 2023. szeptember 11-én 22:00-kor a Kiskunfélegyháza–Kistelek vonalszakaszon az előre látott vágányzári munkálatokat a kivitelező az előírt időre nem tudta befejezni, a vonal továbbra is elzárva marad.

Helyreállítás várható ideje/tartama: kb. 00:30.

Az esemény következtében kapacitáskorlátozás következett be.

A munkálatok végeztéig a nevezett vonalszakaszon vonatközlekedést biztosítani nem tudunk.”

(Nyitóképünk illusztráció a röszkei éjszakából, fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek