Megint Ausztriában vásárolnak a csehek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.07.03. 11:15
Bmz_01

A Cseh Vasutaknál is gondot okoz a korszerű személykocsik hiánya, ezért a vasúttársaság vezetősége további ÖBB-s kocsik megvásárlása mellett döntött. Az osztrák vasúttársaság folyamatosan áruba bocsájtja a nekik már fölöslegessé vált idősebb, de műszakilag kiváló állapotban lévő vasúti kocsikat. A jelenlegi kontraktus a csehek és az osztrákok között negyvenegy kupés, másodosztályú kocsi megvásárlásáról szól, aminek értéke 13,7 millió euró. A Bmz jelölésű személykocsik maximális megengedett sebessége 200 kilométer per óra, konstrikciójukat tekintve UIC-Z típusúak, légkondival és konnektorokkal is fel vannak szerelve, a kupékban pedig összesen hat kárpitozott ülés van.

A fotó illusztráció, a korosabb ÖBB-s kocsik egy picit eltérnek ettől<br>(fotó: České dráhy)

A Cseh Vasutak a lehető legrövidebb időn belül, a kötelező szakvizsgák és ellenőrzések után szeretné azonnal csatasorba állítani a kocsikat a nemzetközi és a belföldi, távolsági járatokon.

Az utóbbi hónapokban több kritika is érte a Cseh Vasutakat azért, mert nem tartják be a vonatok összeállítási rendjét, sok esetben távolsági járatokra, expresszekre is élemedett korú, toldozott-foltozott sima görlitzi származású „bőrülésesek” kerülnek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek