Megújul a tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd

iho/közút   ·   2018.08.13. 20:00
400px_tokaj_tisza_hid

A beruházás során teljesen megújul az Erzsébet királyné nevét viselő, 231 méter hosszú közúti híd. A fejlesztés részeként cserélik a tokaji oldalon a 38-as főút és a 3838-as út csatlakozási pontjánál található körforgalom pályaszerkezetét, valamint a középsziget burkolását. A vízelvezetés is átépül. A körforgalom közműveinek – közvilágítás, gázvezeték, vízvezeték, szennyvízvezeték – kiváltása és védelembe helyezése mellett a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés érdekében két új kerékpáros-gyalogos átvezetést is létrehoznak.

A beruházás munkaterületét a kivitelező július közepén átvette. A kivitelezés előreláthatólag az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődik augusztus közepén, ezt követi a híd pályaszerkezetének szeptember közepére ütemezett bontása és a pályalemez vizsgálata.

Kiszélesítik a tokaji Erzsébet királyné Tisza-hidat. A bővítés során kerékpáros és gyalogos sávokat is létrehoznak a műtárgyon (fotó: Károly Szabolcs)

Az Erzsébet királyné Tisza-híd a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárút folytatása lesz, kapcsolódva a Tokaj, Rakamaz és Bodrogkeresztúr térségben kiépülő kerékpárhálózattal.

A nettó 949 millió forint értékű fejlesztés a Felső-Szabolcsi, Tokaji Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A munkálatokat az A-Híd Zrt. végzi.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek