Meló van!

iho/közút   ·   2015.11.16. 16:15
melovan0

A hivatalos munkakezdést egy mini ünnepség még megelőzte a Hősök terén, ahova kivonultak a trolik. Itt átismételték, mennyibe kerültek, és hogyan jutottak el Budapestre. A hivatalos verzió ez: a Budapesti villamos- és trolibusz-járműfejlesztés elnevezésű, európai uniós támogatásból megvalósuló 18 milliárd forintos projekt 108 új trolibusz vásárlására adott lehetőséget a fővárosnak. Ebből most 36 járművet vettek nettó négymilliárd forintért. A többi trolibusz akkor érkezhet, ha a szükséges forrás rendelkezésre áll majd. De az mikor derül ki végre, száz százalékos biztonsággal, hogy rendelkezésre áll a pénz? És ha igen, akkor a teljes összeg, vagy megint csak valamennyit vehetünk?

Útban vissza a Hősök teréről. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Az mindenesetre biztos, a most forgalomba álló új trolikkal a 72-es, a 76-os és a 79-es vonalon közlekednek. Próbálják ki a járműveket! Várjuk (fotós) élménybeszámolóikat!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek