Metró még nincs, troli már van

Kemsei Zoltán   ·   2014.03.23. 09:08
00kicsi

Talán felemásnak tűnik a trolivégállomás: a Thököly út túloldalára közlekedő járatok közül csupán kettő: a 73-as és a 76-os kapott új megálló- és tárolóhelyet a pályaudvar Kerepesi út felőli oldalában. A 78-as és a 79-es trolik feladata továbbra is Erzsébetváros belső részének, a Garay téri piac környékének kiszolgálása maradt.

Az új troliterminál első napja a pályaudvar érkezési oldalán<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Megváltozott a buszok közlekedési rendje is: a 20E és a 30-as család járművei a teret körbejárva jobb átszállási lehetőséget adnak, akár városi közlekedéssel, akár vonattal kíván az utas továbbmenni. Az indulási oldal elárvult végállomását jelenleg csak a 178-as busz használja. A teret szép fokozatosan adják át a gyalogosoknak is: az aluljárórendszer egy része már járható. Több megoldás azonban még ideiglenesnek tűnik: néhány megállóban például még csak mozgatható oszlopokra tették ki a menetrendet.

Emlékeztetőül a BKK hálózati térképe

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek