Mikával flörtölhetnek Svájc és Olaszország között

iho/vasút   ·   2023.12.16. 13:00
bls_mika

A december 10-ei menetrendváltás óta a svájci BLS magán-vasúttársaság új Stadler-vonatai ingáznak a Brig–Domodossola viszonylaton.

Az RE1 jelű RegioExpress járatoknak köszönhetően ismét közvetlen vasúti összeköttetés vehető igénybe a svájci főváros Bern és Olaszország között, Brigen keresztül.

A BLS (Bern-Lötschberg-Simplon) szerint az újonnan forgalomba állított RABe 528 sorozatú, MIKA (Moderner Innovativer Kompakter Allroundzug) becenévre hallgató, negyedik generációs Flirt motorvonatok tovább növelik a nemzetközi forgalomban ingázók utazási élményét. Egy hatrészes szerelvény 275 ülőhelyet kínál. Újdonságnak számítanak a hatalmas panorámaablakok, a bisztrórészleg, a minden ülésnél megtalálható konnektor, ezen felül több hely áll rendelkezésre az ezen az útvonalon eddig közlekedő szerelvényekhez képest.

A Mikák utastere (képek forrása: BLS / railtech.com)

A Mika-vonatok ezentúl menetrend szerint megállnak az olaszországi Preglia vasútállomásán is, ami növeli a napi ingázók, valamint a festői Ossola régiót felfedezni kívánó turisták eljutási lehetőségeit.

A Mikákat az eredetileg tervezetthez képest egy évvel később tudta csak forgalomba állítani a vasúttársaság – a késést a Svájc és az Európai Unió között meghiúsult keretmegállapodás miatti bonyodalmak okozták. A szerelvények ezért kezdetben csak Svájcan belül, Bern és Brig között közlekedhettek, ezért a nemzetközi utasoknak Brigben át kellett szállni a régebbi, RABe 525 sorozatú NiNa vonatokra – számol be a Rail Tech.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek