Milyen a Balaton-fejlesztés szakmai szemmel?

iho/vasút   ·   2021.07.19. 15:00
00_nif_imazsfilm

Ilyen. A NIF szerint.

A NIF Zrt. 2015-től kezdődően, jelenleg és a közeljövőben is számos kiemelt vasúti, közúti és kerékpáros beruházást valósít meg, illetve tervez a Balatonon és vonzáskörzetében. Az elkészült kisfilmben a NIF Zrt. ezen régiós projektjeit mutatja be részletesen, elsősorban a szakavatott közönségnek, amely részletekbe menően tárja a közönség elé a NIF Zrt. balatoni projektjeit. A fejlesztéseknek köszönhetően a Balaton autóval, vagy vonattal való elérése, de akár a tó körüli kerékpáros közlekedés is minden szempontból kényelmesebbé vált és válik folyamatosan.

  • Az útfejlesztési beruházások az északi és a déli part zökkenőmentes közúti megközelítése a legfontosabb cél, hogy az eljutás a Balatonhoz gyorsabb és biztonságosabb legyen. Erre egyre korszerűbb és szebb utakon nyílik lehetősége az autóval közlekedőknek.
  • A vasúti fejlesztések komfortos, utasbarát közlekedést tesznek lehetővé a Balaton körül. Ezzel együtt a kiszámítható vasúti menetrend és a csökkenő menetidő miatt mind az északi, mind a déli part megközelítése is gyorsabbá vált. Az akadálymentesítés jegyében több balatoni állomás és azok környezete újult és újul meg folyamatosan.
  • A kerékpáros közlekedés szempontjából a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal kiépítése és a Balatoni Bringakörön zajló munkálatok is fontos elemei a fejlesztéseknek. A folyamatban lévő beruházások korszerűbb és lényegesen biztonságosabb infrastrukturális feltételeket biztosítanak a sportoláshoz és a kiránduláshoz.

Lényeges a fejlesztések zöld aspektusa is: a vasúti pálya átfogó felújítása, a villamosítás, és ezzel együtt az új villamos mozdonyokkal továbbított szerelvények nagymértékben hozzájárulnak a közlekedés okozta környezeti károk csökkentéséhez. Ez a környezetbarát megközelítés a kerékpáros beruházások esetében is kiemelt szempont.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek