MRCE: még egy kör Vectron rendel!

iho   ·   2014.06.19. 19:00
400px_mrce_vectron

A 2004-ben alapított, mozdonyok bérbeadásával foglalkozó Mitsui Rail Capital Europe (MRCE) a tavaly nyári tizenöt Vectron után a napokban újabb húsz villamos gép vásárlásáról állapodott meg a német gyártóval – írja az International Railway Journal.

A 2013-as tizenöt Vectron után újabb húsz érkezik az MRCE kötelékébe<br>(fotó: Siemens)

A 15 kilovoltos váltóáramról üzemelő mozdonyok teljesítménye 6400 kilowatt, ám míg a tavalyi kontraktus Vectronjai a vaspályákon legfeljebb százhatvan kilométer per órás tempóval haladhatnak, a jelen megállapodásban foglalt gépek legnagyobb sebessége kétszáz kilométer per óra lesz. Nemzetközi közlekedésüket az egységes európai vonatbefolyásoló rendszer (ETCS) segíti.

A Siemens Münchenhez közeli, allachi üzemegységében már épülnek az új, fekete Vectronok, sőt az elsőt már át is vehette az MRCE. A cég jelenleg körülbelül háromszáz mozdonnyal rendelkezik, melyeket Európa-szerte számos vasúttársaság személy- és teherszállításra egyaránt bérbe vesz tőlük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek