Nem sokon múlt a tragédia Dömsödnél

iho/vasút   ·   2018.08.24. 10:44

Szerencsés kimenetelű baleset történt pénteken délelőtt nem sokkal kilenc óra után a dömsödi állomáson. A Budapestről Belgrádba tartó 343-2 számú Ivo Andric gyorsvonat eddig ismeretlen okból meghaladta a számára tiltó jelzést adó kijárati jelzőt, és az állomás végpont felőli végén, a váltókörzetben állt meg, felvágva, megrongálva egy váltót. Az eset során egy vágányra került a szemből, Kelebia felől érkező, Budapestre tartó 7927-es személyvonat 415 112-es Flirtjével. A két szerelvény körülbelül kétszáz méterre állt meg egymástól.

Néhány másodpercen múlt csak a súlyos baleset Dömsödön: az Ivo Andric gyorsvonat már a 7927-es személy vágányútjában állt meg

Az Ivo Andric menetrend szerint nem áll meg Dömsödön, jelen esetben azonban forgalmi okokból vörös jelzést kapott, mivel bő negyed órás késéssel haladt, így a 7927-essel való vonatkeresztet az állomáson bonyolították volna le.

Az eset kivizsgálásának és a váltó műszaki helyreállításának ideje alatt Dömsöd és Kunszentmiklós-Tass között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, ezért a 150-es számú Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon harminc–hatvan perccel hosszabb menetidővel kell számolni a délelőtt folyamán.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek