Növeli nemzetközi jegyirodái számát az UZ

iho/vasút   ·   2018.01.19. 08:45
400px_mariupol

A növekvő nemzetközi utasmennyiség okán újabb nemzetközi jegypénztárakat nyit 2018 során az ukrán nemzeti vasúttársaság UkrZaliznica (UZ). A jegyirodalánc a Donyecki Vasút (Donyecka Szalisznyizja) regionális ágával indul. Az új értékesítési pontokat Donyeck és Luhanszk helyett Mariupolban, Kramatorszkban, Szlovianszkban, Pokrovszkában, Rubizsnében és Liszicsanszkban kereshetik a nemzetközi utasok.

Az UZ több városban, többek között Mariupolban is nyit nemzetközi jegyirodát 2018 során. Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az Európai Unióba utazók száma (fotó: Wikimapia)

A vasúttársaság szerint az elmúlt néhány év során egyre többen választják a vasutat Ukrajna és az EU között, 2017-ben a 2016-os utasmennyiség öt és félszeresét mérték, január és november között kétszázötezren lépték át a határt a vonatokon. Az UZ a tavaly decembertől érvényes menetrenddel tovább bővítette a vasúti összeköttetéseket az uniós országokkal. A vasúttársaság mostantól már hat uniós országba (Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába, Ausztriába, Romániába és Bulgáriába) kínál közvetlen vasúti utazási lehetőségeket, de a cseh fővárosba, Prágába is mindössze egy kassai átszállást megejtve el lehet már jutni.

Az UZ külföldi vasúttársaságok szakembereivel működik együtt egy online nemzetközi jegyértékesítési felület létrehozása érdekében. Jelenleg a normatív és a technikai kérdésekkel foglalkoznak – jelenti a Railway Pro.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

IdeenzugCity, a jövő motorvonata

Kiss Bertalan   ·   2021.07.29. 20:05

A Deutsche Bahn bemutatta a jövő motorvonatának életnagyságú modelljét, több, merőben új fejlesztéssel, például a napi forgalomnak vagy útvonalnak megfelelően variálható utastér kialaíktás – gombnyomásra.

Vasút Nagyvasút

Részleges államosítás a brit vasúton

iho/vasút   ·   2021.07.27. 15:00

Az új szervezet feladata lesz a pályavasút működtetése, a pálya tulajdonosi jogainak gyakorlása és karbantartása mellett a hálózat fejlesztése, a menetrend egyeztetése, a viteldíjak meghatározása és beszedése is.