Növelte elektromosautó-eladásait tavaly a Renault

MTI   ·   2019.02.26. 12:13

Tavaly harminchat százalékkal növelte elektromos autó eladásait a francia Renault autógyár – tájékoztatta kedden a Renault Hungária az MTI-t. A cég közleménye szerint a növekedés üteme az év második felében már meghaladta a hatvan százalékot. A Renault elektromos modellpalettájából a Zoe városi kisautó és a Kangoo Z.E. furgon a legsikeresebbek. A Zoe eladásai tavaly huszonhat százalékkal negyvenezerre, a Kangoo Z.E. eladásai százöt százalékkal 8747-re emelkedtek. A Zoe Európában 18,2 százalékos részesedésre tett szert tavaly a forgalomba helyezett elektromos autók körében, a Kangoo Z.E. pedig 40,9 százalékosra az elektromos furgonok körében.

Európában 2018-ban összesen kétszázezer teljesen elektromos hajtású autót értékesítettek tavaly, negyvennyolc százalékkal többet a 2017-es százharminchatezernél. A teljesen elektromos autók tavaly 1,3 százalékos piaci részesedésre tettek szert Európában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek