Ötvennel csattant a 37-esbe, senki nem sérült meg

iho/vasút   ·   2016.07.22. 18:45
00kicsi

Összeütközött két villamos – sajnos alapjában véve ez nem meglepő. Talán annyira még az sem, hogy utoléréses baleset történt. Na de a menetrend szerinti 37-esbe hátulról beleütközött csatolt Ganzon nem volt senki!

Az önállósult csatolt csuklós a 37-es villamosnak ütközött (forrás: villamosok.hu)

Késő este a Hungária kocsiszínben kisebb javítást végeztek a Nagykörúton közlekedő, 1412–1415-ös pályaszámú szerelvényen. Ennek végeztével az akna fölött visszakapcsolták a feszültséget, a szerelvény pedig – felengedett áramszedővel, irányba tett menetkapcsolóval állt a vágányon – egyszer csak elindult. A vezető nélküli villamos követte a kocsiszíni beálló irányt: a Hungária körút–Salgótarjáni utca–Magdolna utca–Dobozi utca–Népszínház utca útvonalon haladt, mintha csak épp dolgozni támadt volna kedve. A késő esti ritka forgalomnak köszönhető, hogy egészen az utolérés helyszínéig nem ütközött semmiféle közúti járművel. A Teleki tér közelében, a Népszínház utca 51. számú ház előtt azonban utolérte az akkor már közel ötvennel robogó villamos a 37-est, és fékezni nem tudván, nekiütközött.

A Népszínház utca a Teleki térnél: innen nem messze történt a baleset (fotó: Kemsei Zoltán)

A pórul járt villamosok közül a csatolt szerelvény elöl levő kocsija, az 1412-es csak vendégforgóváz segítségével, vontatva tudta a helyszínt elhagyni, a 4210-es Tatra a B vége felé közlekedve, saját erőből távozott. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a Népszínház utcát éjjel fél egyig, közel két órán át lezárva kellett tartani.

A balesetes járművek közül a 4210-es és a 4212-es Tatra, továbbá az 1415-ös pályaszámú Ganz még állományban van, az 1412-est 2015. június 30-án selejtezték.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek