Pályakarbantartás a 2-es villamos vonalán

iho/vasút   ·   2012.12.06. 17:02

Az Eötvös téri ívben síncserét végeznek, emiatt december 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Boráros tér megállóhelyek között közlekedik a 2-es villamos. A Boráros tér és a Jászai Mari tér között 2V jelzéssel villamospótló autóbuszok járnak majd.

A Boráros tér és a Jászai Mari tér között 2V jelzéssel villamospótló autóbusz közlekedik. A pótlóbusz az alábbi megállóhelyeket érinti: Boráros tér, végállomás (felszállóhely): a villamospótló autóbusz megállóhelye a villamosvágányok mellett; Zsil utca: a villamospótló autóbusz megállóhelye; Czuczor utca: a 83-as járat megállóhelye; Török Pál utca: a 115-ös autóbusz megállóhelye; Fővám tér: a villamospótló autóbusz megállóhelye a Kiskörúton; Március 15. tér: a 2-es villamos megállóhelye; Vigadó tér: a villamospótló autóbuszok megállóhelye a Jane Haining rakparton, a Vigadó térre vezető lépcsőnél; Eötvös tér: a villamospótló autóbuszok megállóhelye a Jane Haining rakparton, az Eötvös téri felhajtó előtti gyalogos-átkelőhelynél; Széchenyi István tér: a villamospótló autóbuszok megállóhelye az aluljáró utáni gyalogos átkelőhelynél; Kossuth Lajos tér M: a 2-es villamos megállóhelye; Szalay utca: a 2-es villamos megállóhelye; Jászai Mari tér, végállomás: a 2-es villamos leszállóhelye.

Továbbá: Szalay utca: a 2-es villamos megállóhelye; Kossuth Lajos tér: a 2-es villamos megállóhelye; Széchenyi István tér: a villamospótló autóbusz megállóhelye a Széchenyi István téren; Széchenyi István tér (Eötvös tér): a 16-os és a 105-ös autóbusz megállóhelye; Szende Pál utca: a villamospótló autóbusz megállóhelye az Apáczai Csere János utcában a Szende Pál utca torkolata előtt; Petőfi tér: a 115-ös autóbusz megállóhelye; Március 15. tér: a 115-ös autóbusz megállóhelye; Fővám tér: a 115-ös autóbusz megállóhelye; Zsil utca: a villamospótló autóbusz megállóhelye a villamosperonnál; Boráros tér, végállomás (leszállóhely): a villamospótló autóbusz megállóhelye a villamosvágányok mellett.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlójáratról a villamosra vagy a villamosról a pótlójáratra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint az átszállójegyek – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). Az átszállójegyet a pótló járatra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

Kapcsolódó hírek