Pendolinók ráncfelvarrás közben

iho   ·   2017.07.04. 08:45
00kicsi

Az olasz Alstom Ferroviara gyártotta 680-as sorozatú motorvonatok sorra vonulnak főműhelybe, hogy az amúgy sem elavult, 2003–2005 között gyártott szerelvények megkaphassák az esedékes, az utazási igényeknek jobban megfelelő ráncfelvarrást. A hét szerelvény összesen 26,25 millió kilométeren tizenkétmillió utast szállított az elmúlt bő egy évtizedben, és ahogy előzménycikkünkben leírtuk: több új szolgáltatással szerelik fel őket.

A megújuló ülőhelyes... A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Ceské Dráhy)

A munkát a Cseh Vasutak leányvállalata, a DPOV (Dílny pro opravy vozidel) végzi, és a szeptemberi Nemzeti vasutasnapon, Bohumínban kívánják bemutatni a nagyközönségnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.