Próbázik a DB első új Škoda-mozdonya

iho/vasút   ·   2016.05.07. 16:15
400px_db102

Elkészült a még 2013 júniusában rendelt, 109E gyári sorozatú villanygépek első példánya, amelyet már át is vittek tesztelésre a Csehországban fekvő velimi nagysebességű próbapályára – adja hírül az International Railway Journal.

Hat 109E gyári sorozatú mozdonyt vesz a DB a Škodától, az elsőt már a velimi nagysebességű próbapályán tesztelik (forrás: IRJ)

A német pályaszámozás szerint 102-es sorozatba sorolt, 6400 kilowatt névleges teljesítményű mozdonyokat a DB Regio Oberbayern Bajorország szövetségi tartományban, nagysebességű regionális járatokon fogja bevetni Nürnberg és München között, az idén decembertől tizenkét évre szóló Ringzug West/NBS koncessziós szerződés értelmében. A szerelvényenként 102-es mozdonyból, valamint hat, szintén a Škoda által épített emeletes kocsiból álló ingavonatok a Nürnberg–Ingolstadt nagysebességű vonalon óránként kétszáz kilométeres sebességgel száguldhatnak majd.

A német szövetségi vasúti hatóság tavaly májusban adta meg a Škoda Transportation mozdonyai számára a kiegészítő üzembehelyezési engedélyt, amely a DB 102-eseire, valamint a cseh vasút ČD 380-as sorozatú Messerschmittjeire egyaránt érvényes.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek