Railcolor: először fotózták szabadtéren az első magyar vasútvillamost

iho/vasút   ·   2020.10.03. 15:00
tramtrain_szeged_latvanyterv

Valenciában szerelik azokat a Stadler Citylinkeket, amelyek Szeged és Hódmezővásárhely között ingáznak.

A fotóban az az unikális, hogy ez az első szabadtéri felvétel a magyar vasútvillamosról. A Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő szerelvényekre először várhatóan 2021 őszén szállhatnak majd fel az utasok, addig próbáznak majd.

Ismert, először nyolc egységet rendeltünk 2017 májusában, négy opcionális szerelvénnyel. Ezeket pedig júliusban hívtuk le, ritka az, hogy a „kezdés előtt” érvényesítik az opciót, azaz úgy, hogy az adott jármű még egy métert sem ment. A szolgáltatás nyolc vasútvillamossal indul el, a tovább négy Citylinknek 2022 nyaráig kell megérkeznie a Dél-Alföldre.

A Railcolor képét José Fabra készítette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

CER Csoport: irány a tőzsde!

iho/vasút   ·   2020.12.03. 09:00

Új mozdonyok beszerzésére fordítja a vasúti árufuvarozásban közel kétévtizedes tapasztalattal rendelkező CER Csoport azt a 2 milliárd 200 millió forint összegű tőkebefektetést, amelyben a Széchenyi Alapok és két független piaci társbefektető vesz részt.

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.