Rászakadt a nagyfesz a 40a-ra

iho/vasút   ·   2019.10.01. 12:07

Kedden délelőtt az Érd és Százhalombatta közötti szakaszon a 40a vonal felett átvezető nagyfeszültségű elektromos távvezeték leszakadt és a vasúti felsővezetékre kerülve zárlatot okoz. Ennek következtében feszültségkimaradás miatt Kelenföld és Pusztaszabolcs között áll a forgalom. A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt, melyek Érd és Ercsi állomás között közlekednek. A műszaki hiba miatt a pusztaszabolcsi vonalon két-három órával is megnőhet az eljutási idő.

Jókora késésekre lehet számítani a pécsi vonalon a műszaki hiba miatt

A vasúti forgalom nagyon lassan halad, a Budapestról Pécsre tartó, 812-es számú Dráva Intercityt például a 628 314-es remot Szergej emeli át a feszültségmentes szakaszon.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.