Sorra kötik a felelősségbiztosításokat a rollerekre

MTI/iho   ·   2024.09.05. 13:57

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves díja 6200 forint volt.

Az online biztosításközvetítő közleménye alapján eddig a rollerbiztosítások 21 százalékát budapestiek, míg 79 százalékát vidéki településen élők kötötték.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója szerint az első harminc nap eredményei felülmúlják a várakozásaikat, a tervezettnél több rolleres kötött náluk biztosítást. A különböző biztosítási ajánlatok összevetése pedig indokolt volt, mert akadtak tízezer forint alatti, de százezer forintot meghaladó éves díjak is a palettán. Elmondta, az első körön túl van a piac, azonban a becsléseik szerint körülbelül 30–40 ezer elektromosan hajtott mikromobilitási eszközre, jellemzően rollerekre kellene biztosítást kötni.

Hozzátette: a statisztikák szerint havonta húsz–harminc olyan baleset történik, amelyben egy rolleres érintett és rendőri intézkedésre van szükség, például súlyos sérülés miatt. Tízből hét–nyolc rollerbalesetnél felmerül az alkoholfogyasztás, az esetek kilencven százalékában pedig a rolleres a vétkes fél.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek