Széll Kálmán tér: meddig még?

iho   ·   2015.10.22. 08:45
00kicsi

Nemrég lépett életbe a tér legújabb forgalmi rendje. Elkezdték ugyanis a Krisztina körút–Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjában a közút felújítását, nem kis zavart okozva ezzel a megszokott (van ilyen, amióta felújítanak?) közlekedésben.

Az eddigi legkacifántosabb terelőút a téren<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: BKK)

Nem lehet ugyanis a Szilágyi Erzsébet fasor (azaz Pesthidegkút, Budakeszi, Pasarét) felől egyenesen a Margit körútra hajtani, a Krisztina körúton és a Csaba, majd a Várfok utcákon át érhető el a tér északi oldala. Az autóbuszok treffje (22-es buszcsalád, 155-ös, 156-os) ugyan az eredeti helyét megközelítő pozícióban van végre (a végleges kialakítás még odébb van), de a Várfok utcai végállomások ideiglenes szüneteltetése kissé növeli a zűrzavart.

A dugó itt kezdődik...<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Egy átlagos (és a hét elejével ellentétben esőmentes) délutánon a 22-es busz például a menetrendben feltüntetett öt perc helyett Budagyöngyéig ennek közel háromszorosát használta fel (ennyi idő alatt optimális körülmények között már majdnem a Korányinál kéne járnia), és a Szilágyi Erzsébet fasor kivezető oldala egyáltalán nem dugult. A buszok treffje mellett ugyanis két sávot foglal el a munkaterület, azaz ennyivel kisebb az áteresztőképesség.

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek