Szünetel az autószállítás

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.05.14. 10:30

A kassai pályaudvar körzetében a váltók teljes körű felújítása miatt több vonatot törölnek, vagy módosítják menetrendjüket május 14. és június 12. között. A felújítási munkákat a szlovák vasútiinfrastruktúra-kezelőség (ŽSR) végzi. A váltócserék a közkedvelt autószállító szolgáltatás szüneteltetését is szükségeltetik május 14. és május 21. között. Sem az éjjeli (R 442/443 Šírava), sem pedig a nappali (Ex 120/121 Košičan) prágai járaton nem lesz csatolva az autószállító kocsi. Az úgynevezett „autovlak” szolgáltatás a vágányzár idején csak Poprád és Prága között üzemel, ezt viszont bővítették (két autószállító vagon jár egy helyett).

A Szlovák Vasúttársaság továbbá arra figyelmezteti a kassai utasokat, hogy néhány Kassa–Eperjes–Héthárs (Lipany) viszonylatú személyvonatot visszavonnak a felújítás idején, ezekre csak sároskőszegi (Kysak) átszállással lehet felszállni. Sároskőszegre a Kassa–Poprád viszonylaton közlekedő személyvonatokkal lehet eljutni. A visszavont vonatok pontos listája itt található.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek