Tehervonat siklott ki Miskolcon

iho/vasút   ·   2019.09.18. 16:46
400px_siklas_miskolc

Csütörtökre virradó éjjel beemelték a siklott mozdonyt és a teherkocsit, hajnali 4 óra 20-ra visszaadták a vágányt a vonatforgalom számára, így már zavartalan a vonatközlekedésa Miskolc-Tiszai pályaudvar és Felsőzsolca közötti vonalszakaszon. A korlátozásokat feloldották, a hidasnémeti vonatok is már Miskolcig mennek és onnan is indulnak. A felármentesség is megszűnt csütörtök reggel öt órától.

Csütörtök reggelre beemelték Miskolcon a siklott kocsit (fotó: MÁV)

A balesetben érintett vágányok és a felsővezeték végleges helyreállítása azonban várhatóan több hétig el fog tartani, de ez a vonatközlekedést jelentős mértékben nem zavarja.

Korábban írtuk:

Szerda délután fél három körül Miskolc-Tiszai állomásra Felsőzsolca felől behaladás közben kisiklott egy tehervonat 630 032-es pályaszámú mozdonya és a szerelvény első védőkocsija, utóbbi egy felsővezetéktartó oszlopot is kidöntött. A műszaki mentés idejére, várhatóan csütörtök reggelig a vonatok Miskolc és Felsőzsolca között csak egy vágányon közlekedhetnek, dízelmozdonyok segítségével.

A 032-es Gigant és a tehervonat első kocsija rendezte meg a terepet a miskolci Tiszai pályaudvarra bejárva (fotók: Mávinform)

A baleset miatt a Miskolc és Szerencs között, valamint a Miskolc–Hidasnémeti (90-es) vonalon harminc-hatvan perces késésekre, továbbá járatelmaradásokra is számítani kell. A 90-es vonal vonatai csak Hidasnémeti és Felsőzsolca között közlekednek, Felsőzsolcán a csatlakozást igyekszik biztosítani a MÁV-Start. A Füzesabony–Miskolc–Szerencs útvonalon a feláras vonatok felármentesen igénybe vehetők.

A baleset miatt Miskolc-Tiszai és Felsőzsolca között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, dízeles előfogattal

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek