Tetszett a Nohab a HÉV-en? Van még néhány képünk!

Vörös Attila   ·   2018.12.12. 18:45
h6122

Nemrég megírtuk, hogy az elmúlt hétvégén kisebb pályafelújítást végeztek a ráckevei HÉV vonalon Szigetcsép környékén. A munka dandárja a PM200-as Swietelsky-gépláncra hárult, de egyéb gépek és dozátoros vagonok is részt vetek a munkában. A munkavonatokat a Kárpát Vasút továbbította, a cég a 022-es Nohabbal, az 439 015-ös remot Dácsiájával és a zöld 052-es Bobójával vonult fel a HÉV-en. A szerelvényeket éjszakánként mozgatták Soroksári út és Tököl között a vonatmentes időben, vagy legalábbis az órásra ritkult személyvonatok között.

Az ünnepi díszbe öltöztetett Soroksáron halad a visszatérő munkavonat vasárnap éjjel. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila felvételeiből!

Az elvégzett munkát követően a PM200-as gépsort a csillés kocsikkal már szombat éjjel visszavitték Tökölről Soroksári útra, ahol a HÉV és a MÁV hálózata közti átjárás biztosított. Néhány további gépet és a dozátoros kocsikat pedig vasárnap este indították útnak. A HÉV-ről kivonuló szerelvényt a 052-es Bobó vezette, a sort pedig a tolóként díszelgő 022-es Nohab zárta. Ha minden igaz, 2019-ben sokkal nagyobb volumenű munka is várható a H6-os vonalon, így az ilyen mozgásokból is jóval többre is számíthatunk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek