Rádupláz Pozsony az új villamosokra

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.09.25. 12:22

Mind a harminc Škoda villamost lehívhatja a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (Dopravný podnik Bratislava – DPB). A kormány garantálja a finanszírozást – írja a Transport.sk közlekedési portál. Hetvenkétmillió eurós támogatást kapott a szlovák főváros a városi közlekedés fejlesztésére. A pénzösszeget nyolcvanöt százalékban az EU Kohéziós Alapja állja, a maradék tizenöt százalékot pedig az államkassza téríti majd meg. A vételi szándékról itt tájékoztattunk.

A finanszírozásnak köszönhetően 2014 és 2015-ben összesen harminc új Škoda villamost állítanak forgalomba Pozsonyban. A beszerzési eljárás az Európai Bizottság felügyelete alatt zajlik, mivel több mint ötvenmillió euró értékű beruházásról van szó. 2015 végére egy új szintre lép a pozsonyi városi közlekedés, hiszen a most garantált harminc új villamoson kívül a Pozsonyi közlekedési Vállalat nyolcvan új trolit és tizenöt új ingaszerelvényt is beszerez.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek