Történetének legnagyobb motorvonat-beszerzésére készül a Szlovén Vasút

iho/vasút   ·   2017.06.17. 08:45
400px_maribor

A beruházás várható összértéke körülbelül háromszázötvenmillió euró. A közbeszerzés további huszonöt szerelvényre szóló opciót is magában foglal – jelenti a Global Rail News.

Tovább bővülhet a szlovének motorvonatflottája: első körben húsz villamos- és öt dízelszerelvényt vennének, de a tenderkiírás további huszonöt vonat lehívását is lehetővé teszi (fotó: Tomek/Flickr)

Az International Railway Journal arról ír, hogy a villamos szerelvények két típust képviselnének. Tíz kétszintes, háromrészes, három kilovoltos egyenáramról üzemelő vonat erősítené a belföldi regionális szolgáltatást. A másik tíz szerelvénnyel viszont már az országhatárokat is átlépnék: a négyrészes, háromáramnemű (három kilovoltos egyenáram, tizenöt kilovolt 16,7 hertzes és huszonöt kilovolt ötven hertzes váltakozó áram) vonatokat elsősorban nemzetközi forgalomban tervezi használni az SŽ személyszállítási ága.

Az 1991-ben létrehozott állami vasúttársaság augusztus 4-éig várja az ajánlatokat. A járműveket várhatóan 2018 második felében és 2019-ben vehetnék át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek