Tovább bővíti TransFER-hálózatát az ÖBB Rail Cargo Group

iho/vasút   ·   2021.05.06. 12:00
rcg_brno_budapest_kosekoy

Elindul a Budapest–Brno fuvar, a magyar főváros és a törökországi Köseköy között pedig sűrítenek.

Új útvonal jelent meg az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) TransFER-hálózatában: május 5-étől mindkét irányban hetente kétszer járnak a tehervonatok Budapest és Brno között, hatékony és környezetbarát fuvarozási lehetőséget garantálva Magyarország és Csehország között a tengeri és szárazföldi szállítási láncoknak. A szerelvények tizenkét óra alatt teszik meg az ÖBB RCG által használt legnagyobb terminál, a budapesti BILK és a brnói konténerterminál közötti távot. A BILK-kel való összeköttetésnek köszönhetően a csehországi és szlovákiai megrendelők kiterjedt szolgáltatásokhoz juthatnak, többek között gyors, megbízható és megfizethető kapcsolathoz a legnagyobb adriai kikötőnek számító, szlovéniai Koper felé.  

Megduplázódik a Budapesttel Köseköy-jel összekötő, meglévő fuvarok száma: az eddigi heti egy oda-vissza kanyar helyett már kétszer közlekednek a szerelvények. A logisztikai cég ráadásul összekapcsolja a szolgáltatást a brnóival, új, közvetlen, magas színvonalú, stabil fuvarozási lehetőséget kínálva ezzel Törökország ázsiai része és Csehország között, a Marmaray alagúton keresztül. Mivel mindkét útvonal a TransFER-hálózat része, ennek köszönhetően az RCG összes célállomására ráhordást nyújt, például a hálózat olyan új területeire és gazdasági csomópontjaira, mint Brnóból Észak- és Északkelet-Európa, Köseköyből pedig tovább Közép-Ázsiába és Kínába. Budapestről pedig az Új Selyemút számos pontjára lehet rákapcsolódni. A törökországi csomóponton tevékenykedő, a Török Államvasút (TCDD) leányvállalatának számító Pasifik Eurasiával való partnerség megerősítése létfontosságú a Törökországba és onnan, valamint a FÁK-országok és Kína felé történő fuvarozás számára.

Az ÖBB RCG nemrégiben indította el kilenc nyelven elérhető, felhasználóbarát TransNET alkalmazását: a digitális szállítmányozás-hálózati térkép új mércét állít az európai árufuvarozási piacon. Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak a kívánt összeköttetés megtalálásához: a „Go” és „Thanks” beviteli mezők segítségével kiválaszthatják az áruk induló- és célállomását, egy átlátható listából megkereshetik a megfelelő járatot, vagy egyszerűen rákattinthatnak a térképen egy telephelyre. Ezt követően számos lehetőség áll rendelkezésre, például teljes TransFER-útvonalak, vagy azok kombinációi, amelyek egyedi igényeknek megfelelően alakíthatóak ki. Kiválasztáskor a megfelelő reláció grafikusan is megjelenik a térképen, és megtekinthető, mely szolgáltatások érhetőek el a kiválasztott telephelyeken.

Az ÖBB Rail Cargo Group több mint ötven hálózati és számos egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. Az ÖBB RCG az elsőtől az utolsó kilométerig minden részletről gondoskodik.

Az RCG digitális világa és teljes szolgáltatási kínálata a www.smartlink.railcargo.com oldalon keresztül elérhető. A SmartLink nemcsak egyszerű hozzáférést garantál a vasúti rendszerhez, hanem átfogó képet is ad a vasúti árufuvarozási folyamat minden lépéséről. Kezdésként a SmartLink a vasútlogisztika digitális színterének négy területét érinti: az ügyfelek menetrend szerinti vagy egyedi TransFER-összeköttetések közül választanak, továbbá tájékozódhatnak a rendelkezésre álló fuvareszközökről, valamint a számukra releváns alap- és kiegészítő szolgáltatásokról. A folyamat végén egy kapcsolattartó kolléga áll rendelkezésre, aki az ügyfelekkel együttműködve elkészíti az egyedi igényekre szabott ajánlatot.

Az Európa számos telephelyén összesen 9340 alkalmazottat foglalkoztató Rail Cargo Group 2,3 milliárd eurós éves forgalmával Európa vezető vasútlogisztikai vállalatai közé tartozik. Az RCG partnereivel együttműködve átfogó, end-to-end logisztikai szolgáltatásokat kínál Európában, egészen Ázsiáig, összekötve az európai csomópontokat és kikötőket Oroszország, Törökország és Kína virágzó gazdasági központjaival. A Rail Cargo Group operatív vezető vállalata a Rail Cargo Austria AG.

(X)

(Nyitókép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek