Továbbra is a hamburgi a legfontosabb kikötő a cseheknek

iho   ·   2017.10.20. 11:15
hamburg_kikoto0

Vladimir Dobos, a Port of Hamburg marketingigazgatójának nyilatkozata szerint az észak-németországi kikötő számára pedig Csehország az egyik legfontosabb piac Közép-Európában. A hamburgi kikötő és a csehországi konténerterminálok között 2016-ban több mint négyszázhetvenezer konténert szállítottak. Az import- és exporttermékeket szállító konténerek több mint kilencven százaléka környezetbarát megoldást választva vasúton utazott, a szerelvényeket a Metrans üzemelteti.

A cseh gazdaság számára a hamburgi a legfontosabb kikötő, a létesítmény számára pedig a cseh piac az egyik legjelentősebb Közép-Európában

A kikötőből Csehországba érkező évi hárommillió tonna importáru túlnyomó részét elektronikai cikkek, vegyipari termékek, gépek, üzemanyag, valamint kenőanyagok teszik ki. A százhúsz globális útvonalat összefűző hamburgi hálózatot használó cseh exportot elsősorban gépjárműalkatrészek, gépjárművek, elektronikai termékek, gépek és vegyipari termékek alkotják. A cseh piacra szánt szállítmányokon felül Csehországon haladnak keresztül a Szlovákiába, Ausztriába és Magyarországra tartó szállítmányok is – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek