Trolibeszerzés: a színről szavazhatnak a szegediek

iho/közút   ·   2012.11.12. 12:15

A város közel 3 milliárd forint értékű járműflottáját a gyártó 2014 szeptemberére szállítja le. A Délmagyar.hu szerint az új szegedi trolik tervezése most ért abba a szakaszba, hogy miután a megrendelő önkormányzat és az SZKT tisztázta a főbb paramétereket a gyártó Ikarus–Škoda Konzorciummal, már csak olyan finomításokat kell elvégezniük a szakembereknek a tervezőasztalon, mint véglegesíteni a műszerfalon a kapcsolók elrendezését és a beltéri berendezések elhelyezkedését.

Nincs még döntés a jármű színéről, ezért a máskülönben pontos látványterv a jelenlegi troliflotta zöld-fehér színében készült el. A trolik színéről hamarosan a szegediek szavazhatnak, az új villamosok színéhez hasonlóan több színvariáció közül kiválaszthatják a legszimpatikusabbat.

Az új járművek karosszériája a konzorcium magyar tagjánál, a Magyar Autóbusz Kft. üzemében készül, a hajtásrendszert a cseh partner, a Plzen városában működő Škoda Electric a.s. cég gyártja le – tudta meg a portál a munkamegosztásról a szegedi tömegközlekedési nagyprojektet koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatójától. Csanádi Zoltán hozzátette: a Pesa-villamosok gyártásához hasonlóan a szegedi szakemberek többször ellenőrzik majd a trolik előállítását.

Amint erről az iho.hu is beszámolt, a város 13 trolibuszt rendelt a tendernyertes Ikarus–Škoda Konzorciumtól egyenként 800 ezer eurós (nagyjából 228 millió forint) áron. A gyártás több hatósági bejelentés miatt, amelyekről többször beszámoltunk, másfél évet csúszik. A prototípus jövő nyáron várható, a flotta utolsó tagja várhatóan 2014 szeptemberében érkezik. Ez a nagyprojekt utolsó nagy beruházása. A járművek 100 százalékban alacsonypadlósak lesznek, csuklósak, 18,75 méter hosszúak és 2,55 méter szélesek. Klímaberendezéssel szerelik fel a vezetőfülkét és az utasteret is. A trolik önjárók lesznek, azaz meghibásodás vagy áramszünet esetén akár 5-7 kilométert is képesek lesznek megtenni felsővezeték nélkül, a legkorszerűbb lítiumionos akkumulátorok segítségével.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.