Új vendégek Szlovákiában

iho/vasút   ·   2018.12.05. 18:45
400px_dbcargo_189

Tovább bővül a Siemens EuroSprinter-mozdonycsaládjának bevetési területe: az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) 1116 sorozatú ES64U2-es Taurusai néhány hete jelentek meg először Szlovákiában menetrend szerinti forgalomban. A közlekedéspiros (Verkehrsrot) gépekkel típusismereti utakat tesznek a vezérek.

A DB Cargo 189 016-osa egy, a rotterdami Botlek tartályterminál és Százhalombatta között közlekedő tartályvonattal áll a pozsonyszőlősi (Bratislava-Vajnory) állomáson (fotó: railtrains.sk)

A DB Cargo 189-esei eddig csak Csehországban és Lengyelországban voltak rendszeres vendégek, a nálunk az MRCE fekete gépei okán leginkább Negró becenéven ismert ES64F4-esek mostantól azonban már Szlovákiában is megjelennek. A DB Cargo 189-esével továbbított rendszeres tehervonat először december 4-én haladt Szlovákiában. Partneroldalunk, a railtrains.sk információi szerint először valószínűleg novemberben lépett be az országba DB cargós ES64F4, amikor is a 189 005-ös a cseh-szlovák határon fekvő Jókúttól (Kúty) Pozsonyligetfaluig (Bratislava-Petržalka) húzta a Speno Ausztriába tartó síncsiszoló szerelvényét.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek