Új villamosvágány épül Ferencvárosban, rövidül a 2-es villamos útvonala

iho/vasút   ·   2020.06.10. 09:05
2-es_villamos_rovidul0

Az új vágánykapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A június 13-14-ei hétvégén a Jászai Mari tér és a Boráros tér, majd június 15-étől a Jászai Mari tér és a Haller utca között közlekedik. A munkavégzés ideje alatt a Soroksári út érintett szakaszán továbbra is kétszer két sáv lesz majd járható.

A Soroksári úton a 23-as buszcsalád járataival, illetve az 54-es és az 55-ös busszal lehet utazni. A 24-es villamos közlekedése nem változik, az továbbra is a Keleti pályaudvar és a Soroksári út között közlekedik.

(fotó, térkép: BKK)

 

Változások a közúti közlekedési rendben

Ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be az építkezés miatt a Soroksári út, a Haller utca és a Dandár utca csomópontjában június 13-tól, szombattól:

  • A Soroksári út a munkavégzés idején továbbra is kétszer két sávon lesz járható.
  • A Dandár utcai, villamossínt keresztező útátjárót lezárják, egyúttal megszűnik a kihajtási lehetőség a Lechner Ödön fasorról a Soroksári út, illetve a Dandár utca felé. A Tóth Kálmán utcai csomópontban útszűkületre kell számítani.
  • Kisebb korlátozások, útszűkületek lesznek a Lechner Ödön fasor / Jungfer Gyula utca kereszteződésben.
  • A Haller utcában a Soroksári út csomópont környékén útszűkületre kell számítani, a Soroksári útra egy sávon lehet majd csak kanyarodni.
  • A Soroksári úton a városhatár felől érkezve továbbra sem lehet jobbra kisívben a Haller utcába fordulni, az csak a Vágóhíd utca vagy a Dandár utca felől, illetve a Soroksári út–Pápay István utca–Szent Benedek utca kerülőúton lesz elérhető. (A Szent Benedek utca egyirányúságát megfordították a javasolt kerülőút biztosítása érdekében.)

 

Új villamosvágány épül a Ferencvárosban

Az M3-as metró középső szakaszának felújításához kapcsolódóan, az alternatív kötöttpályás eljutási lehetőségek bővítése érdekében új villamosvágány kiépítése kezdődött meg idén májusban Ferencvárosban. A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az M3-as metró, tervezetten ősszel kezdődő belvárosi szakaszának korlátozása során, az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető többek között a belváros is. Az új vágánykapcsolat kiépítése az idei év leghangsúlyosabb villamosközlekedési fejlesztése, amelyre Budapest önkormányzata 1 milliárd 800 millió forintos forrást biztosít.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.