Újabb BME-s diákok a Siemens Mobility ösztöndíjprogramjában

iho   ·   2024.09.19. 08:30
bme_kit_osztondij

Idén ősszel hat mérnök-informatikus, villamos- és mechatronikai mérnök hallgató kezdi meg tanulmányait a Karlsruhei Egyetemen a Siemens Mobility ösztöndíjasaként.

A Siemens tagvállalatai 2023 decemberében erősítették meg, hogy a következő öt évben továbbra is a Műegyetem partnereként támogatják a jövő mérnökgenerációja szakmai fejlődését. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Siemens csoport már több mint 25 éve fennálló stratégia partnerségének jó példája a BME és a Karlsruhei Egyetem Technológiai Intézetének (KIT) ​kettős diploma programjában való részvétel is. A Siemens Mobility az elsők között csatlakozott a programhoz még 2019-ben.

Idén ősszel hat mérnök-informatikus, villamos- és mechatronikai mérnök hallgató kezdi meg tanulmányait a Karlsruhei Egyetemen a Siemens Mobility ösztöndíjasaként.

A hallgatókat nem csak a külföldön töltött idejük alatt támogatja a vállalat, hanem tanulmányaik során valós nagyvállalati, szakmai tapasztalatszerzés lehetőségét is nyújtja, valamint végzésüket követően K+F központja munkavállalójaként is számít rájuk az innovatív megoldások kutatásában.

A korábbi években már számos mérnök-informatikus, mechatronikai- és villamosmérnök hallgató nyerte el a Siemens Mobility ösztöndíját és töltött egy vagy két félévet a KIT-en. Magasszintű nyelvtudással és szakmai ismeretekkel gazdagodtak és a vállalat támogatása lehetővé tette számukra, hogy a tanulmányaikra koncentrálhassanak, a vállalatnál töltött gyakornoki időszak pedig szintén hozzájárult szakmai fejlődésükhöz.

(Nyitóképünkön az ösztöndíjas egyetemisták. Kép forrása: Siemens Mobility)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Ha százötven vagy ötven éve képesek voltunk vasúti járműveket gyártani, akkor most is képesek vagyunk

Tevan Imre   ·   2024.09.18. 08:30

Az iparpolitikai támogatást is maga mögött érezve a Magyar Vagon célja a cégcsoport konszolidációja, majd a meglévő tudásra építve, akár nemzetközi együttműködések segítségével a képességek folyamatos fejlesztése, hogy az értékteremtési folyamat végén hajtással is fölszerelt vasúti járműveket állítsanak elő saját termékként.