Újabb két Akiem-Bika jelent meg a radaron

Vörös Attila   ·   2023.10.18. 12:00
0426_XS102341_231017_

Év végéig mind a tizenöt bérelt mozdony munkába áll a tervek szerint.

Két újabb ex-MRCE/Dispolok Eurosprinter (ES64U2 073 és 074) jelent meg az emigen a már egy hete dolgozó 565-ös mellett. A pöttyök egyelőre Ferencvárosban vannak, a gyalogos hídról is jól látható helyen állnak a mozdonyok. A két Eurosprinter egyelőre eredeti fekete színében napozgat a fűtőház előtt, de a közeljövőben vélhetően ezek is megkapják az elsőként forgalomba állt 565-ös küllemét.

Egyelőre mindkét gép fekete (fotók: Vörös Attila)

Korábban írtuk, hogy a Start tizenöt Siemens ES64U2-es Eurosprintert bérel ki az Akiemtől a MÁV Rail Tors-on keresztül. A korábban a Dispolok, majd az MRCE flottáját erősítő gépeket az Akiem vásárolta meg a közelmúltban, és mivel ezek már gyakorlatilag születésük óta bejárósak Magyarországra, gond nélkül lehetett csomagban értékesíteni a fekete mozdonyokat itthon. Az első bérelt Akiem-Tau október 9-én debütált a Startnál a reggeli Keleti–Nyugati Tokaj Kör-intercity élén.

(forrás: Vonatdroid)

A Startnak óriási szüksége van modern villamos mozdonyokra (is), pláne az ÖBB azon döntése után, hogy nem engedik ki év végétől az ETCS L2-vel fel nem szerelt mozdonyokat. Márpedig sem a mávos 470-es, sem a 480-as mozdonyok sincsenek ezek birtokában, az Akiem gépei viszont igen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek