Újraalakult a személyszállítási bizottság

iho/vasút   ·   2016.02.28. 16:15
hungrail_jozsgammal0

A HUNGRAIL újraalakította a személyszállítási bizottságot, amelynek vezetője Feldmann Márton lett, a MÁV-Start értékesítési vezérigazgató-helyettese, aki korábban a megrendelői oldalt képviselte a KTI-ben, előtte pedig a GYSEV-nél foglalkoztatott személyszállítási kérdésekkel. A GYSEV-et a Bizottságban Lendvay Péter személyszállítási üzletágvezető képviseli, a MÁV Nosztalgiát Schvéd Norbert ügyvezető igazgató, a Stadlert Dunai Zoltán ügyvezető igazgató, a Siemenset Ludvig László Mobility ágazatigazgató, a Dunakeszi Járműjavítót Szepessy Tamás ügyvezető igazgató.

Feldmann Márton nyitóbeszédében megköszönte elődjének, Perger Imrének a munkáját. Kifejtette, hogy a bizottság újraalakítására azért volt szükség, mert a vasúti szakmát olyan kihívások érték, amiben fontos, hogy ne csak egy-egy cég hallassa a hangját. A vállalatvezetők a február 23-i ülésen áttekintették azokat a témákat, amelyekben szükség lehet a szakmai vélemények közös nevezőre hozására, annak intenzív képviseletére úgy a közvélemény, mint a hatóságok, a közszolgáltatást megrendelő szervezetek, a jogalkotó, illetve döntéshozó felé. Az egyik legnagyobb terület, amivel a bizottság foglalkozni kíván az infrastruktúra-fejlesztések kérdése, amelynek egyik gátjaként azonosították a tagok a le nem zárt évtizedes szakmai vitákat arról, mit és miért építenénk. Ide tartozik Budapest elővárosi vonalainak fejlesztési kérdései, beleértve a HÉV-vonalakét is, a fejpályaudvarok szerepe, a vasúti korridorok fejlesztése, a hazai járműgyártás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek