Útban Szeged és Hódmezővásárhely között

Bohus Dávid   ·   2019.04.27. 12:00
400px_tramtrain_alkop

A két Csongrád megyei várost, Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tram-train munkálatai során megnéztük a szegedi 1-es villamosvonalból kiágazó, rókusi kivezetést egészen a baktói elágazásig, majd a vásárhelyi szakasz előrehaladását. A Békéscsabáig vezető 135-ös vasútvonal átalakítása során kétvágányú szakaszt kap a baktói elágazásig. Az M43-as autópálya után szintén elágazás épül az algyői vasútállomás szakaszán, ahol megállóhelyet is kap a két város között közlekedő villamosvasút. A Tisza híd előtt ismét egyvágányú szakasz az átkelést követően Sártó elágazástól Kopáncsig újra kétvágányú, majd a vásárhelyi elkerülő alatt áthaladó szakasz Hódmezővásárhelyi Népkert állomáson tér rá a városi szakaszra. A kopáncsi vasútállomást a továbbiakban sem használja sem a tram-train, sem a személyszállító vasúti forgalom.

Képriportunkban megmutatjuk a projekt 2019. áprilisi állapotát.

A vasútvillamos a két város között csak Algyőn áll meg (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.