Vége a pótlóbuszozásnak?

iho   ·   2013.12.02. 13:52

Az előzetesen tervezettnél két héttel tovább tartott a budapesti 2-es metróban a biztosítóberendezés cseréje. A hosszabbításra a hibátlan tesztüzem elérése miatt volt szükség, ezalatt elvégezték az utolsó beállításokat, finomhangolásokat is. December 2-ától, hétfőtől a hétköznap esti vágányzárak megszűnnek, várhatóan viszont még egy hétvégén, december 7–8-án autóbuszokkal kell közlekedni az Örs vezér tere és a Déli pályaudvar között. Ez az üzemszünet lesz hivatott arra, hogy a metró közlekedése teljes egészében az új berendezésre állhasson át.

A biztosítóberendezést és a vonatkövető rendszert a Siemens szállította, a mintegy 7,8 milliárd forintos beruházással a biztonságos forgalmon kívül elérhető lett a követés akár másfél percesre sűrítése, valamint hogy az állomások utastájékoztatói végre ne a legutóbbi szerelvény elhaladása óta eltelt időt mutassák, hanem hogy mennyit kell várni a következő metróra.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek