Vonatok siklottak és ütköztek Bécsben

iho   ·   2015.07.15. 16:35
400px_vonatbaleset_becs_150715

A baleset július tizenötödikén reggel nyolc óra körül történt az osztrák főváros Florisdorf kerületében. Az eset során a leopoldaui váltókörzetben kisiklott a szénvonatot továbbító CargoServ-Vectron és a szerelvény első három kocsija, valamint a Bécs-Meidlingről szerelvényvonatként közlekedő Talent-motorvonat is. Szerencsére egyik vonaton sem sérült meg senki.

A baleseti vizsgálat alatt a két érintett vágányt le kellett zárni a forgalom elől, emiatt az állomás csak korlátozottan volt használható a délelőtt folyamán. Az állomás második és negyedik vágányát kellett kizárni, Leopoldau és Süßenbrunn között pedig csak egy vágányon folyhatott a forgalom. A baleset következtében harminc perces késések is előfordultak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Forduljunk nyugatnak!

iho/vasút   ·   2012.02.13. 11:30
Az Alföld után vessük pillantásunkat a Dunántúl nyugati fertályára. A legkevesebb hó itt esett az országban, a békéscsabaihoz hasonló „nyakig fehér” tájban nem futhattak a változatos színű vasúti járművek.