Zenét hallgathatott, elgázolták a mozdonyvezetőt Békéscsabán

iho/vasút   ·   2024.05.29. 09:00
bekescsaba_vori

A vezér valószínűleg figyelmetlen volt, súlyosan megsérült.

Szerencsétlen baleset történt kedden délelőtt 10 óra 40 perckor a békéscsabai vasútállomáson: egy engedélyezett tolatást végző állomási tartalékmozdony elgázolta a Szegedre indulni készülő 7717-es számú személyvonat mozdonyvezetőjét, aki az üzemi átjárón kelt át a vágányokon.

Információink szerint a vezér fülhallgatóval zenét hallgatott, ezért nem észlelhette, hogy kiabálnak neki a tolatási mozgásról.

Az elgázolt masiniszta egyik lábát bokától lefelé csonkolták a mozdony kerekei, ezen felül fejsérülést is szenvedett. A súlyosan sérült mozdonyvezetőt a mentők kórházba szállították.

A rendőrségi helyszínelés idejére az állomás negyedik vágányát kizárták a forgalom elől.

(Nyitóképünkön a békéscsabai vasútállomás. Fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.