Svédacéllovag

Karrier Blog Svédacéllovag

Tanfolyamon a Green Cargonál

Bartus Robi   ·   2018.09.12. 18:45

Irány a Geen Cargo, avagy Hallsberg és a Fekete erőd!

A jó mozdonyvezető alapos képzést kap, ebből pedig a Green Cargonál nincs hiány. A következő 5 hétre kezdetnek Hallsbergbe lettünk száműzve. Hiába, ott a központ, ott az ország legnagyobb rendező-pályaudvara, egy lepukkant kicsi város mellett a semmi közepén nagyjából úgy félúton Göteborg és Stockholm között. Ez a hely amúgy is a vasúti csomópontjáról híres, semmi egyébről.

Vasút Karrier Blog Svédacéllovag

A nagy váltás

Bartus Robi   ·   2018.08.24. 20:00
Egy időre ilyen-olyan okokból úgy döntöttem, kivonom magamat a forgalomból, majd a 2017 januári váltás után úgy döntöttem, végleg eltűnök a süllyesztőben, ám ez az időszak máig bezárólag annyi változást hozott, mind minőségében, mind pedig mennyiségében, hogy úgy és azt éreztem, meg kell veletek osztanom a dolgokat.
Vasút Svédacéllovag

Rekord összegű támogatás a vasútnak

Bartus Robi   ·   2014.01.17. 07:45
Rájár a rúd mostanában Svédország vasúti hálózatára, sorozatosan történnek síntörések és siklások országszerte, ám most megoldódni látszik a probléma, amit a svéd országgyűlés is egybehangzóan támogat.
Vasút Blog Svédacéllovag

Utoljára az iskolapadban

Bartus Robi   ·   2013.12.07. 20:15
Az iskolában az utolsó 6 hétben a dízelmozdony alapjaival és az új európai vonatbefolyásoló rendszerrel foglalkoztunk, közben pedig visszaemlékeztem arra a napra is, hogy nem is olyan rég... De már mindjárt itt a vég, nagyon kevés van hátra a tanfolyamból.
Vasút Blog Svédacéllovag

Felügyelet alatti vezetés a svéd Keletiben - 1.

Bartus Robi   ·   2013.09.03. 19:00
Augusztus 13-án múlt egy éve, hogy elkezdtem a svédországi mozdonyvezetői tanfolyamot. A hosszú nyári vakáció után egy váratlan fordulat következtében megkezdtem felügyelet alatti vezetésemet a svéd főváros központi pályaudvarán. A történéseket naplószerűen lejegyeztem.