A BKK járművein tartott ellenőrzést februárban a BRFK

iho/vasút   ·   2024.02.29. 09:00
bkk_brfk

Az 4-es, a 6-os és az 1-es villamosok, illetve a 151-es autóbuszjáratokon zajló akciók során több embert elfogtak, hármat előállítottak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb február 23-án ellenőrizték a 4-es és a 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akcióban a villamosokon a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak, viszont elfogtak két szabálysértés miatt körözött embert, valamint egy személyt, aki eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Ezen kívül előállítottak három embert kábítószer birtoklása miatt, két embert pedig figyelmeztettek közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt.

Előzőleg február 14-én, az 1-es villamos vonalát ellenőrizték, ekkor két körözött személyt fogtak el – egyiküket három bűncselekmény miatt is keresték –, valamint két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért. Február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit fésülték át, ahol szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit.

A rendőrök ilyenkor nemcsak a járatokat, hanem az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is ellenőrzik és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak. A BKK és a BRFK kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek